Årets SMARTinger på besøk

5. klassingene "Energifrikane" fra Gilje skule i Bømlo, Hordaland, vant konkurransen "Årets SMARTinger" i regi av Ungt Entreprenørskap. Premien var en drømmedag i Oslo!
En del av drømmedagen tilbrakte de hos Kunnskapsbyen Lillestrøm. På agendaen her sto besøk til solcellelaboratoriet på IFE, og til Hynor Lillestrøms hydrogenstasjon i Akershus EnergiPark. Det var 6 elever, en lærer og to representanter fra Ungt Entreprenørskap som var på besøk. De var ekstra opptatt av spennende energiløsninger for fremtiden, og ønsket å besøke noen som kunne gi en spennende opplevelse og aktiviteter!

Hos Hynor Lillestrøm fikk de kjøre i den flotte Mercedes B-klasse F-Cell, og de fikk lære om hvordan hydrogen kan produseres fra fornybare energikilder og bruke som drivstoff i biler.

Fra Hynor Lillestrøm gikk turen videre til Stortingets utdannings- og forskningskomité, og senere på ettermiddagen til Teknisk Museum. Med det skulle det da bli en virkelig drømmedag i Oslo for årets vinnere av SMARTing-prisen! Hynor Lillestrøm gratulerer!