Akershus EnergiPark hedret

Akershus EnergiPark hedret som en fremragende bærekraftig løsning på Rio+20 konferansen, og er kommet med på en prestisjefylt liste over de 100 mest bærekraftige løsninger!
20. juni feiret guvernør Arnold Schwarzenegger, Gro Harlem Brundtland, mediemogul, filantropen Ted Turner og 150 VIP gjester det første konkrete utfallet fra Rio +20: Lanseringen av Sustainia 100. Akershus Energi er stolt av at Akershus EnergiPark er kommet med på denne prestisjefylte listen over bærekraftige løsninger.

Akershus EnergiPark er en av Europas mest moderne og framtidsrettede fjernvarmesentraler. Varmesentralen kombinerer mange fornybare energikilder og har en stor energifleksibilitet som sikrer fornybar energi til sine omgivelser. Fra september 2012 vil Akershus EnergiPark blant annet drifte Norges eneste kommersielle solfangeranlegg.

-I 2011 fikk Akershus EnergiPark hederlig omtale i FN's klimapanel sin rapport om fornybare energikilder. Det er ekstra hyggelig at vi nå er blitt valgt ut som en av verdens bærekraftige energiløsninger i Sustainia100, sier konserndirektør Jørn Myhrer.

Sustainia 100 er en komplett guide til innovative og skalerbare løsninger for å skape bærekraftige samfunn. Løsningene er samlet inn fra 56 land spredt på seks kontinenter og bygger kun på eksisterende og tilgjengelige løsninger. Dermed er de et håndgripelig verktøy for så vel politikere som forretningstopper som ønsker å skape bærekraftige løsninger.

Hynor Lillestrøm er ikke mindre stolt av å være en del av Akershus EnergiPark etter dette!

Les mer om saken på www.kunnskapsbyen.no.