Byfest med mye H2(O)

Hynor Lillestrøm AS med samarbeidspartnere deltok med prøvekjøring av hydrogenbiler under Byfesten i Lillestrøm 16. juni. Det var ikke bare hydrogenbilene som slapp ut vann denne dagen...
Byfesten er kjent for å ha virkning som en god gammeldags regndans på værgudene, og denne gangen ble ikke noe unntak. Det begynte relativt pent, men etter hvert ble det svært så vått. Dette skremte dessverre bort mange fra Lillestrøms gater, og oppmøtet til prøvekjøringen ble ikke så godt som det kunne blitt. Dette til tross, stemningen var god blant standdeltakerne, og den var ikke mindre god blant prøvekjørerne. På en skala fra 1-10 ble gjennomsnittskarakteren nærmere 9!

Sammen med Hynor Lillestrøm deltok Kunnskapsbyen Lillestrøm, Akershus Energi AS, IFE og Kjeller Innovasjon med mennesker og biler. Arrangementet var en del av aktiviteten i prosjektene Next Move og OBS! Hydrogen, som begge har som målsetting blant annet å synliggjøre bruk av hydrogen til transport, og til å alminneliggjøre hydrogen som drivstoff for fremtidens biler.

Dette partnerskapet kommer helt sikkert til å arrangere flere prøvekjøringer framover, så her er det bare å følge med på nettsidene!
Noen av deltakerne på prøvekjøringen: Jan C. Gjerløw (Hynor Lillestrøm), Hanne Aglen (Akershus Energi), Kjetil Storvik og Anita Orlund (Kunnskapsbyen Lillestrøm), Bjørg Andresen (IFE) og Jan Fredrik Olsen (Kjeller Innovasjon). I tillegg deltok Eirik Fotland (Akershus Energi) og Per Finden.