Hydrogen for allmennheten...

Hynor Lillestrøm og Skedsmo kommune var blant deltakerne da årets Reserachers Night ble arrangert på Strømmen storsenter.
Skedsmo kommunes hydrogenbil fikk stor oppmerksomhet under Researchers Night. Foto: Eirin Gjerløw

Strømmen storsenter var arenaen da Researchers Night for første gang ble arrangert utenfor Kunnskapsbyens lokaler. Det ble en stor suksess, og det anslås at minimum 1000 personer besøkte de ulike standene og fikk se forskning og ny teknologi på nært hold.

Hynor Lillestrøm deltok denne gangen sammen med Kunnskapsbyen Lillestrøm og Skedsmo kommune. Kommunen hadde rullet inn sin Hyundai iX35 F-Cell hydrogenbil, og den vakte stor oppmerksomhet både blant store og små. Hynor Lillestrøm stilte med våre modellbiler, der man må produsere hydrogenet selv før man får kjørt bilen. I tillegg hadde vi med et display som viser hvordan hydrogen produseres fra solenergi og brukes til å produsere strøm i en brenselcelle. Utstyret benyttes i Hynor Lillestrøms H2-Lab, og brukes til å demonstrere grunnleggende prinsipper for produksjon og anvendelse av hydrogen. Interessen for standen var stor, og svært mange unge fikk prøve å lage hydrogen med håndkraft og så kjøre bilene.

Researchers Night (RN) er et EU-tiltak som skal bidra til å minske avstanden mellom forskerne og allmennheten. Det skal skje gjennom å synliggjøre den viktige rollen forskere har i samfunnet, og å vise publikum forskningens relevans for dagliglivet. Det var fjerde gang Kunnskapsbyen Lillestrøm arrangerte RN. Målsettingen med arrangementet, som arrangeres den siste fredagen i september i en rekke byer i Europa, er å :
  • Minske avstanden mellom forskere og befolkningen
  • Vise fram forskningens betydning for samfunnet, med basis i Kjeller-miljøet
  • Markedsføre forskning som en attraktiv karrierevei for nye generasjoner
  • Synliggjøre Kunnskapsbyens Hus som en møteplass for forskning, næringsliv og innbyggere
  • Bidra til å styrke regionens stolthet over å være et kunnskapssamfunn
Researchers Night i Lillestrøm arrangeres av Kunnskapsbyen Lillestrøm.

Les mer om Researchers Night på Kunnskapsbyens nettsider.


Bilder fra Researchers Night 2014. Alle foto: Eirin Gjerløw.