Hydrogenbil til Oslo kommune

Oslo kommune fikk nylig sin første hydrogenbil. Dermed er første steg på vegen mot å realisere den ambisiøse hydrogenstrategien tatt!
Miljøbyråd Guri Melby (t. v.) og Rikke Dahl Monsen i Klima- og energiprogrammet i Oslo kommune foran kommunens nye hydrogenbil. Foto: Helle Gannestad, Dagsavisen.

Oslo kommune er den tredje i landet som får sin egen hydrogenbil. Fra før har Skedsmo kommune og Romerike Avfallsforedling IKS anskaffet den samme typen bil, en Hyundai iX35 FCEV. Dette er for øvrig den eneste hydrogenbilen som er til salgs i Norge - og i verden for øvrig.

Oslo kommune har sammen med Akershus fylkeskommune utarbeidet en ambisiøs strategi for innfasing av hydrogen som drivstoff til transport. Kommunen arbeider med en handlingsplan, som skal fremmes for politikerne i høst. Akershus fylkeskommunes handlingsplan behandles politisk i oktober.

Guri Melby forteller til Dagsavisen at hun som byråd ønsker å bidra til å at det blir flere fyllestasjoner etter hvert. Det letes allerede etter aktuelle tomter til det hun omtaler som «energistasjoner». Der skal det bli mulig for bileiere å skaffe seg flere typer drivstoff, både hydrogen, elektrisitet og biodrivstoff.

Vi gratulerer Oslo kommune med en flott og miljøvennlig bil!

Les mer i Dagsavisen.