Ungdommer på Energy Camp

Energy Camp er en sommerskole for ungdom som vil lære mer om fornybar energi og miljø. Besøk til Hynor Lillestrøm og Akershus EnergiPark var noe av det deltakerne fikk oppleve.
Energy Camp er for 14-15 åringer som er interessert i å lære mer om energi og klima-spørsmål. En hel uke i august gir lærere fra University of Alberta i Canada ungdommene økt kunnskap om energi, ny teknologi, klimaspørsmål og miljø. Undervisningen skjer på engelsk, og det gjennomføres en rekke praktiske øvinger. Lage biogassanlegg, solcellebåt, bygge vindmølle og flere andre øvinger står på programmet. Deltakerne bor på internatet på Hvam vgs i Nes kommune.

Ungdommene besøkte Akershus Energi sitt vannkraftverk på Rånåsfoss, i tillegg til Akershus EnergiPark i Lillestrøm. I energiparken fortalte Tove Johansen fra Akershus Energi dem om fjernvarmeanlegget, mens Jan Carsten Gjerløw fortalte om Hynor Lillestrøms anlegg og hvordan hydrogen kan benyttes til transport. I tillegg fikk ungdommene gjøre øvelse med hydrogenbiler i Hynor Lillestrøms H2-Lab, og de fikk prøve Skedsmo kommunes Hynundai Brenselcellebil.

Presentasjon
Presentasjon
Øvelse - forberedelse
Øvelse - forberedelse
Øvelse - hydrogen produksjon
Øvelse - hydrogen produksjon
Øvelse - hvem kjører lengst?
Øvelse - hvem kjører lengst?